Työ kaupungilla tutuksi nuorille

Ennakoiva rekrytointi kohdistuu jo koululaisiin ja nuoriin. Tarjoamme erilaisia kesätöitä mahdollisimman monelle, ja Yrityskylässä kuudesluokkalaiset pääsevät tutustumaan eri ammatteihin.

Rakennamme työnantajakuvaamme muun muassa ennakoivalla rekrytoinnilla, ja kesätyöt ovat yksi keskeinen ennakoivan rekrytoinnin väline. Kaupungilla työskenteli 3 524 kesätyöntekijää.

Nuorten kesätöitä voivat hakea kaikki kalenterivuoden aikana 16 ja 17 vuotta täyttävät peruskoulun suorittaneet, mutta viime kesänä myös työsuhteen aikana 18 vuotta täyttäneet pääsivät hakemaan kaupungin kesätöitä.

Kesätyöhakujen viestinnässä korostimme, että kaupunki pyrkii tarjoamaan kesätöitä mahdollisimman monelle. Kesätyö voidaan tarvittaessa räätälöidä nuoren osaamisen ja fyysisen toimintakyvyn mukaisesti.

Pääsimme kokeilemaan rekrytointi- ja uratapahtumissa ennakkoluulottomasti erilaisia virtuaalisia alustoja ja palveluita.

Virtuaaliset kohtaamiset vaativat vahvaa ennakkosuunnittelua ja erilaisten materiaalien valmistelua, mutta päätimme osallistua paitsi vakiintuneisiin myös aivan uusin virtuaalisiin toteutuksiin.

Pääsimme tapaamaan nuoria ja kertomaan uramahdollisuuksistamme usean eri kumppanin järjestämässä tapahtumassa. Myös elinkeino-osaston työllisyyspalvelut olivat mukana oman hakijainfon järjestämisessä.

Emme ole tavoittaneet virtuaalisesti yhtä suuria kävijämääriä kuin perinteisissä kasvokkaisissa tapahtumissa. Kaupunki kuitenkin panosti vahvasti läsnäoloon myös virtuaalisissa toteutuksissa.

Marraskuun alussa pääsimme toteuttamaan pitkästä aikaa Aalto Talent Expoon osallistumisemme perinteisenä läsnätilaisuutena.

Kokiksi vai liikenneinsinööriksi?

Ole hyvä, pyöräytä urapyörää ja kerro, mihin ammattiin nuoli pysähtyy – Helsinkirekry kertoo, mitä kyseiseen ammattiin kuuluu!

Olemme parhaillaan Helsinki-Vantaan Yrityskylässä Tekniikan museossa, jossa Siltamäen koulun kuudesluokkalaiset tutustuvat yhteiskuntaan, työelämään ja talouteen Yrityskylän pienoisyhteiskunnassa. He huolehtivat itse sen toiminnoista.

Helsingin kaupunki on Yrityskylän virallinen työnantajakumppani kaudella 2021–23. Kaupungilla on Yrityskylässä oma osasto, jossa paikalla on kuudesluokkalainen uraohjaaja, ja hänen tukenaan ammattien esittelyssä ovat urakortit. Haluatko kuulla kokin, maisema-arkkitehdin tai vaikkapa liikenneinsinöörin työstä?

Jokainen oppilas saa Yrityskylässä itselleen oman ammatin, ja esimerkiksi kuudesluokkalainen varhaiskasvatuksen opettaja osaa jo kertoa sujuvasti oman työnsä sisällöstä – ja tekee sen mieluusti.

Yrityskylän kaupungintalossa pormestari Leevi Somersaari laskee paraikaa äänestystuloksia kyselystä, missä Yrityskylän kojuista saa parasta asiakaspalvelua.

Kaikki kaupungin kuudennen luokan oppilaat osallistuvat Yrityskylään, jonka yksi tarkoitus on tarjota myönteisiä työelämän kokemuksia. Syyslukukaudella Yrityskylässä kävi 3 550 oppilasta.

Helsinkirekryn rekrytointi-ilmoitukset saivat yli 1 140 998 katselukertaa.

Avoimia työpaikkoja oli 15 059 kappaletta.

Avoimiin työpaikkoihin vastaanotettiin 101 840 työhakemusta.