Tasa-arvoinen ja yhdenvertainen henkilöstöpolitiikka on aktiivisia tekoja

Pormestari Juhana Vartiainen ja kaksi naista ovat pukeutuneet värikkäästi. Naisilla on Helsinki Pride -paidat ja kaulanauhat. Juhanan kädessä on Helsinki Pride -viiri. He seisovat Senaatintorilla ja hymyilevät.
Helsinki kampanjoi näkyvästi tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta. Kuva: Mika Ruusunen.

Helsinki haluaa olla kaupunki, jossa ihmis­oikeudet toteutuvat laajasti ja jossa kukaan ei kohtaa häirintää tai syrjintää.

Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat mukana vahvasti kaikessa toiminnassamme. Olemme sitoutuneet edistämään sukupuolten tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia kaikessa toiminnassamme.

Jokainen työntekijä voi edistää omalla toiminnallaan yhdenvertaisuutta ja suku­puolten tasa-arvoa.

Kaupunginhallitus hyväksyi helmikuussa kaupungin henkilöstön ja palvelujen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmat vuosille 2022–2025. Suunnitelmat toimivat tärkeänä raamina sukupuolten tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiselle työyhteisöissämme ja palveluissamme.

Toimialat, liikelaitokset ja virastot laativat omat tarkemmat toteuttamissuunnitelmat yhteisen henkilöstön tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman pohjalta.

Teemme aktiivista viestintää ja organisaation kaikkien tasojen valmennusta, jotta sukupuoli- ja yhdenvertaisuusnäkökulma otetaan huomioon niin henkilöstön ja työyhteisöjen toiminnassa kuin johtamisessa, esihenkilötyössä ja päätöksenteossa.

Monimuotoisuus on voimavara, jonka varaan rakennamme työelämää. Jokainen kaupungin työntekijä ansaitsee tulla johdetuksi ja kohdatuksi yhtä hyvin riippumatta sukupuolesta, sukupuolen ilmaisusta tai identiteetistä.

Olemme sitoutuneet edistämään sukupuolten tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia kaikessa toiminnassamme.

Joukko iloisia ihmisiä istuu rekan lavalla. He heiluttavat Helsinki Pride -viirejä.
Kuva: Mika Ruusunen

Helsinki Pride levisi katukuvaan

Kahden vuoden koronatauon jälkeen Helsinki Pride näkyi jälleen vahvasti katu­kuvassa. Liputimme tapahtumaa yhtenä pääyhteistyökumppanina yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta.

Priden teemana oli tällä kertaa kohtaamisia, mikä korosti tärkeää yhteisöllisyyden arvoa.

Ensimmäistä kertaa Helsinki Pridea vietettiin koko kesäkuun ajan. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla henkilöstömme pääsi virittäytymään Priden tunnelmiin juhlistamalla henkilöstölle suunnattua Pride-etkoviikkoa. Kutsuimme tuolloin työyhteisöt liikkeelle We walk with Pride -hengessä. Samalla he pääsivät osoittamaan tukensa sateenkaari-ihmisten yhdenvertaisuudelle ja tasa-arvolle.

Pride-etkoviikon suojelijana toimi pormestari Juhana Vartiainen.

Henkilöstöllämme oli lisäksi mahdollisuus osallistua Monimuotoiset työyhteisöt -keskustelutilaisuuteen ja Pride-koulutukseen.

Kuukausi huipentui Pride-kulkueeseen, johon henkilöstömme osallistui kävellen kulkueessa sekä rekan kyydissä.