Asukkailta 500 uudistusehdotusta

OmaStadi-sivustolla ja verkkotyöpajoissa on käynyt kuhina, kun asukkaat ovat hioneet uudistusehdotuksia kaupungin asiantuntijoiden kanssa.

ASUKKAAT ovat ehdottaneet uudistuksia sekä omille alueilleen että koko kaupunkiin Helsingin osallistuvan budjetoinnin OmaStadin varoilla toteutettaviksi. Ehdotuksiin voi tutustua osoitteessa omastadi.hel.fi.

Parhaillaan kaupunki laskee ehdotuksille kustannusarvioita. Syksyllä asukkaat äänestävät ehdotuksista mieluisimmat, ja kaupunki toteuttaa niistä eniten ääniä saaneet.

OmaStadi-työhön osallistuva kehittämispäällikkö Kirsi Verkka kaupunginkansliasta arvioi äänestyksestä tulevan tiukka.

”Noin 500 ehdotuksesta todennäköisesti alle 100 ehdotusta äänestetään toteutettaviksi. Syksyllä on tiedossa kiinnostavaa kampanjointia ja huippujännittävä äänestys! Täytyy sanoa, että on ollut hienoa seurata kevään aikana sitä intoa ja taitoa, jolla kaupunkilaiset ja asiantuntijat ovat ehdotuksia suunnitelleet”, Verkka iloitsee.

OmaStadi

on Helsingin kaupungin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Syksyllä 2020 käynnistyi OmaStadin toinen kierros, johon on varattu 8,8 miljoonaa euroa. Kaupunkilaisten 1 463 ideasta OmaStadin kriteerit täytti 1 150 ideaa. Suosituimpia teemoja olivat liikunta, ulkoilu, puistot ja luonto. Asukkaat jalostivat ja yhdistivät ideoista ehdotuksia asiantuntijoiden kanssa OmaStadi-sivustolla ja työpajoissa keväällä. Toukokuussa saatiin lähes 500 ehdotusta valmiiksi ja alkoi niiden kustannusarvioiden laadinta. Syksyllä valitaan äänestämällä ne ehdotukset,
jotka kaupunki toteuttaa. Lisätietoa: omastadi.hel.fi

Puotila sai ulkokuntoilualueen

OMASTADIN aiemman kierroksen toteutuneisiin hankkeisiin kuuluu Puotilan ulkokuntoilualueen kunnostaminen. Kaupunki toteutti sen alle neljässä kuukaudessa suunnitelman valmistumisesta. Alue saatiin käyttöön viime marraskuussa.

Kaupunki rakensi pururadan jalkapalloseura Valtin kentän ympäri ja hankki kentän yhteydessä olevaan ulkokuntosaliin 10 erilaista liikuntalaitetta.

Puotinkylän Valtti ry:n toiminnanjohtaja Kennet Holmström kertoo alueen olevan yksi Helsingin käytetyimmistä urheilupaikoista.

”Idea kuntoilulaitteiden ja pururadan rakentamiseen tuli oikeastaan ikivalttilaiselta, Kimmo Norrménilta. Hän ajatteli, että pururata toimisi lämmittelypaikkana, koska kenttä on usein täynnä. Kuntoilulaitteita voivat hyödyntää vanhemmat lastensa treenien aikana, ja toki kaikki alueen asukkaat. Etenkin kuntoilulaitteita on käytetty todella paljon. Mielestäni kaupunki sai näillä täydennyksillä upean liikuntakeskuksen sekä lajiharrastajille että arkiliikkujille. Myös koulut käyttävät aluetta.”

Uudistamiseen osallistunut projektipäällikkö Rauno Pekonen kaupunkiympäristön toimialalta pitää kokonaisuutta onnistuneena ja tarpeellisena.

”Tällä hankkeella tuettiin paikallista viihtymistä, yhteisöllisyyttä ja omaehtoista terveyden edistämistä. Olen hyvin tyytyväinen, että sain olla mukana tekemässä asukkaiden haaveista totta.”

Puotinkylän Rantakartanontien ulkokuntoilualueen kunnostuksen puolesta äänesti 865 asukasta. Kaikkiaan kaupunkilaiset äänestivät syksyllä 2019 toteutettavaksi 44 OmaStadi-ehdotusta. Niiden toteutustilanteen näkee OmaStadi-sivustolta (omastadi.hel.fi).