Kulinaristinen keidas Kasarmitorille

Julkaistu 3.6.2021

Kasarmitorin terassi tarjoilee makuja läheltä ja kaukaa lisämausteinaan ripaus taidetta ja merellistä tunnelmaa.

HELSINKI-PÄIVÄNÄ 12.6. Kasarmitorille avautuvalla jättiterassilla voi nautiskella 12 helsinkiläisen ravintola-alan toimijan antimista. Paikkoja on noin 560 asiakkaalle.

Terassi on auki päivittäin aamusta iltamyöhään, joten tarjolla on niin aamiaisia, lounaita kuin illallisia, ja paljon muuta, kertoo terassista vastaavan Helsingin Leijona Oy:n kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

”Terassi ja sitä ympäröivien katujen ravintolat muodostavat kokonaisuuden, jossa voi tehdä elämyksellisiä makumatkoja eri puolille maailmaa Meksikosta Aasiaan ja Pohjolasta Välimerelle ja Lähi-Itään. Alue on kulinaristinen keidas nälkäisille ja reissunälkäisille”, luonnehtii Bauer.

ALUEELLE luo tunnelmaa kasvillisuus, joka saa vaikutteensa merellisyydestä erilaisine ruokoineen ja heinineen. Merellisyys kuuluu Kasarmi-torin äänimaisemassakin.

Tunnelmaa nostattavat myös taide- ja kulttuurielämykset, kuten musiikki, performanssit, keskustelut ja yllätysartistit. Elämyksellisyys sopii kaikenikäisille, joten myös lapsiperheet ovat tervetulleita mukaan.

OHJELMA ulottuu Kasarmikadun sekä PohjoisenMakasiinikadun kukkaseppelein koristelluille kesäkaduille. Niiden varsille rakennetaan merellisiä luotoja, joiden päällä on mukava istuskella nauttimassa kesästä ja ohjelmasta.

Kesäkatujen avulla reititetään paitsi kulkua terassialueelle Esplanadilta päin myös Kasarmitorilta Helsinki Biennaalin paviljongille ja lähtölaiturille. Kesäkaduilla halutaan lisäksi luoda viihtyisämpää kaupunkitilaa.

”Terassi ja kesäkadut tulevat elävöittämään aluetta sekä tekemään siitä kiinnostavan ja viihtyisän. Kasarmitori on hieno yhtenäinen kaupunkitila, mutta se on ollut pitkään vajaakäytöllä”, toteaa Bauer.

Kasarmitorin pysyvä katseenvangitsija, kuvanveistäjä Pekka Kauhasen talvisodan muistopatsas Valon tuoja, on huomioitu terassin suunnittelussa ja se saa arvoisensa paikan. Esimerkiksi korkean teoksen läpi siivilöityvät valonsäteet ovatkin keskeinen osa alueen ilmettä.

KASARMITORILLE tulee 12 hillityn harmaan sävyin maalattua puista myyntipistettä ja kioski.

Paikalle valittiin tasapuolisuuden vuoksi eri toimijoita kuin viime kesänä Senaatintorin terassilla oli. Bauerin mukaan valinnoissa painotettiin monipuolista kokonaisuutta, mielenkiintoisia konsepteja ja laatua.

Torille tulevat Farouge, Vin-Vin x Story, St George Bakery & Krog Roba, Locanda Scappi, Finnjävel, Baobao, Yeastie Boi, Tacotita & Linna Burgers and Coffee, Pompier Espa, Lily Lee, Ravintola Penny ja Fisken på Disken.

Terassilla toimitaan Bauerin mukaan kulloistenkin koronamääräysten mukaan. Terveysturvallisuus on otettu huomioon jo alueen suunnittelussa – esimerkiksi kulkusuunnat, turvavälit ja käsienpesumahdollisuudet on mietitty tarkoin.

Kasarmitorin kesä on kaupungin toimialojen yhteishanke, jonka organisoinnista vastaa kaupungin omistama kiinteistökehitysyhtiö Helsingin Leijona Oy. Se organisoi viime kesänä Senaatintorille suursuosion saaneen terassin, jolle Kasarmitorin kesäterassi on jatkoa. Senaatintorin terassi keräsi parissa kuukaudessa 400 000 asiakasta. Ruoka-annoksia myytiin lähes 160 000 ja alkoholiannoksia yli 270 000.

Kasarmitorin kesäterassi on avoinna 12.6.­–15.8. joka päivä kello 9­­–23. Lisätietoa: kasarmitorinkesa.hel.fi