Hetki Helsingissä: Kulttuurikasarmi on uusi viihtymisen keskus Kampissa

Julkaistu 22.11.2023

Kulttuurikasarmi täydentää Lasipalatsikorttelin elokuvallista ja tapahtumallista kokonaisuutta unohtamatta juomaa ja ruokaa.

Tapahtumia

Lasipalatsin puolelle rakennetulle esiintymislavalle tulee ulkoilmatapahtumia, kuten konsertteja. Tapahtumia varten on vuokrattavissa Kulttuurikasarmi Eventsin tapahtumatila ja elokuvateatterin saleja.

Historiaa

Kulttuurikasarmin ulkoseinät ovat alkuperäisestä 1830-luvun Turun kasarmin talousrakennuksesta. Sittemmin rakennus tuli tutuksi linja-autoasemana vuosina 1935–2005. Rakennuksessa ovat toimineet
myös mm. kaupungin näyttelytila Laituri ja Walkers-kahvila.

Uusiokäyttöä

Pari vuotta kestäneessä urakassa purettiin rakennuksen sisäosat sekä väliseinät ja -pohjat lähes kokonaan. Suojeltu julkisivu tuettiin teräspaaluin. Maanalainen kerros vaati louhintoja ja betonirakenteita.

Miljoonahanke

Uudistuksen rahoitti 30 miljoonalla eurolla rakennuksen omistava Konstsamfundet-yhdistys ja 5 miljoonalla eurolla NoHo Partners Oyj sekä Kulttuurikasarmi Oy. Rakentamisesta vastasi SRV ja suunnittelusta Arkkitehtitoimisto Sarc Oy sekä sisustusarkkitehtitoimisto Carola Rytsölä.

Silmäniloa

Maan sisälle louhituissa elokuvateatteri BioRex Kulttuurikasarmin kolmessa salissa katsellaan leffoja esimerkiksi sohvilta ja muhkeista nojatuoleista nauttien ravintolan antimista. Luvassa on elokuviin liittyviä tapahtumia ja Pienen elokuvakerhon tapaamisia.

Suutuntumaa

Tislaamoravintola tarjoaa ruokaa ja oman tislaamon juomia. Cafésta saa erikoiskahveja, ruokaa aamiaisesta iltapalaan sekä viinejä. Music Barissa on livemusiikkia ja muuta ohjelmaa viikoittain.

Lähde: Kulttuurikasarmi.fi