Dela din berättelse!

Publicerad 22.11.2023

Det är högt till tak i kapellet i Havsrastböle i Nordsjö. Här finns rum för folk från hela världen
att slå sig ner kring kafébord och berätta.

”Berätta sin berättelse, dela sina upplevelser”, förklarar skådespelaren, regissören Max
Bremer
på Teater Universum.

Universum står bakom konceptet Story Sharing som genom berättelserna främjar förståelsen oss människor emellan. Det är inte flummigt prat utan ett evenemang som ordnats i tio år och där ett tjugotal personer med ursprung i ett tiotal länder leder varje samtal vid varje kafébord. Också svenska ingår i den språkliga paletten.

Nu är Story Sharing gruppen på gång i det gamla kapellet i Havsrastböle. Församlingen har avstått från lokaliteterna och hyr ut byggnaden som är i relativt dåligt skick. Hyresgäst är Nordhuset där kulturproducenten Siw Handroos-Kelekay nappade på möjligheten, Universum hakade på och nu är förhoppningen att förlänga hyreskontraktet efter årsskiftet.

”Vi vill dessutom backa upp verksamheter som stimulerar till nya aktiviteter i närområdet. Utställningar, föreställningar och kulturevenemang som lockar folk från alla knutar. Öppet hus fastän i praktiken kan vi inte ha öppet alla dagar”, säger Bremer. Som det nu är håller huset öppet onsdagar och torsdagar kl. 13–17, adressen är Skotstigen 3.

”Vi söker också samarbete med olika svenskspråkiga föreningar och organisationer i Nordsjö. Här finns rum för allt möjligt”, nämner Bremer. Ta kontakt per e-post: kulttuuritilamerirasti@gmail.com.