Kruunuvuorenrannan lautasta tuli suosittu

Uusi lauttayhteys Kruununhaan Meritullintorilta Kruunuvuorenrantaan on osoittautunut suosituksi. Lautat liikennöivät joka päivä noin kello 7–22. Vuoroväli on noin 50 minuuttia.

”Matkustajamäärä on ollut myönteinen yllätys, ja muutenkin liikennöinti on alkanut hyvin. Matkaan on mennyt yleensä vartti, korkeintaan 20 minuuttia”, kertoo M/S Amiraali -aluksen kansimies Riku Huttunen.

Vapunpäivänä alkanut liikennöinti keräsi jo ensimmäisellä viikolla tiistaista sunnuntaihin lähes 5 800 matkustajaa. Lauttamatkalle käy Helsingin seudun liikenteen HSL:n AB-vyöhykelippu. Lippu täytyy ostaa etukäteen, sillä aluksella ja lauttarannoissa ei ole lipunmyyntiä. HSL kehottaakin käyttämään lipun ostoon HSL-korttia tai -sovellusta. Lautan aikataulut näkee nettiosoitteesta reittiopas.hsl.fi.

Kesäkaudella matkustajia kuljettava M/S Amiraali voi ottaa kyytiin enintään 218 matkustajaa. Istumapaikkoja on sisällä ja aurinkokannella. Lautalle saa tuoda ilman lisämaksua polkupyöriä – niitä mahtuu mukaan kerralla enintään 16. Matkustaminen onnistuu myös pyörätuolilla ja lastenvaunujen kanssa.

Lautan lähtöpaikka Meritullintorilla Aleksanterinkadun ja Pohjoisrannan risteyksessä on esteetön. Sitä vastoin Kruunuvuorenrannan laituri Laajasalossa osoitteessa Saaristolaivastonkatu 11 ei ole täysin esteetön.

”Henkilökunta auttaa tarvittaessa nousemaan alukseen tai sieltä pois, ja on meillä käytössä sellainen pyörätuoliramppikin”, kertoo Huttunen.

Liikennöinnin hoitaa kesäkaudella JT-Line. Talvikauden operoi Sun Ferry aluksellaan M/S Tor, johon mahtuu 358 matkustajaa. Talviviikonloppuisin liikennöintiä on supistetusti noin kello 10–18.

Liikennöinnistä on nyt sopimus maaliskuun 2024 loppuun. Lauttaliikenteen kysyntää ja tarvetta tullaan arvioimaan. Vuoden 2024 liikennöinti kokonaisuudessaan varmistuu kaupungin talousarviovalmistelun yhteydessä.

Lauttaliikennettä on tarkoitus jatkaa ympärivuotisesti siihen asti, kun Kruunuvuorenrannan siltayhteys valmistuu vuonna 2027. Silloin keskustasta pääsee Laajasaloon raitiovaunulla.