Vuoden helsinkiläisurheilija Emil Soravuo: ”Yhteishenki antaa voimaa”

Julkaistu 30.11.2022

Telinevoimistelun MM-pronssimitalisti ja vuoden helsinkiläisurheilija Emil Soravuo, 25, lataa huippuvirettä uudessa Urhea-valmennuskeskuksessa.

Millaisena Helsinki näyttäytyy huippu-urheilijalle?
Uuden olympiavalmennuskeskus Urhean myötä treenimahdollisuudet ottivat ison harppauksen. Esimerkiksi meille telinevoimistelijoille tilat ja laitteet ovat viimeisen päälle. Muutin kampukselle yksiöön viime elokuussa, jotta pystyn yhdistämään huippu-urheilun liikunnanohjaajan opintoihini. Pääsen asunnostani suoraan treenitiloihin ja syön lounaan Mäkelänrinteen lukiossa. Muun elämän helppous mahdollistaa keskittymisen tärkeimpään eli urheiluun. Lähes kaikki muutkin miesten maajoukkueen urheilijat treenaavat Urheassa. Hyvä yhteishenkemme antaa voimaa ja pystymme
puskemaan toisiamme eteenpäin.

Mihin suuntaat vapaa-ajallasi?
Treeniporukkamme on yhtä kuin kaveriporukka. Viikonloppuisin lähdemme usein yhdessä sushibuffettiin Triplaan. Se on terveellistä mättöä, ja kun on koko viikon treenannut kovaa, energiavarastoja voi hyvällä omallatunnolla tankata loppuviikosta.

Mitkä ovat lempipaikkojasi Helsingissä?
Linnanmäeltä lähden aina kotiin hymy suupielissä. Laitteista 60 metrin korkeuteen räjähtävä Raketti on ikisuosikkini. Myös Lintsin syksyinen valokarnevaali on tunnelmallinen elämys. Kun pakkanen paukkuu, Salmisaaren liikuntakeskus tarjoaa tekemistä sisätiloissa. Siellä on trampoliineja ja ilmavolttiratoja, kiipeilyseiniä ja mahdollisuus pelata biitsiä ympäri vuoden. Kesällä Helsingin uimastadion on kaveriporukkamme vakiopaikka. Meininki on välillä vähän yllytyshullua, mutta ikä on onneksi karsinut hulluimmat temput repertuaarista.

Mihin veisit vieraan talvisessa Helsingissä?
Löylyyn. Sieltä pääsee pulahtamaan suoraan saunasta joko avantoon tai ainakin talvisen kylmään meriveteen. Sen jälkeen voi nautistella ravintolassa perinteisen lohikeiton. Ydinkeskusta on jouluvaloineen kaunis, joten kävelykierros Kampissa ja Aleksanterinkadulla kruunaisi päivän.

Mikä Helsingissä on yllättänyt sinut?
Muutin Helsinkiin Matinkylästä Espoosta, joten pääkaupunki ei ollut minulle mikään eksoottinen uusi tuttavuus. Olin kuitenkin pitänyt Helsinkiä ruuhkaisena ja hälyisenä kaupunkina, mutta nyt kun asun Vallilassa, olen hoksannut, että ydinkeskustan ulkopuolella on itse asiassa todella rauhallista ja luontokin on lähellä.

Helsingin parhaat ulkoliikuntapaikat

  1. Hietarannan ulkokuntosali. ”Hietsussa on monipuolisen kuntosalin lisäksi koriskenttä ja kesäisin rannalla voi ottaa kavereiden kanssa lentopallomatsin.”
  2. Mäntymäen kuntoportaat Töölönlahdella. ”Rappusissa voi vetää tehokkaan treenin juosten tai vaikka tasapökkää hyppien.”
  3. Vallilan siirtolapuutarha ja Arabian rantareitit. ”Puistokäppäily kivoissa maisemissa ja ulkoilma toimivat hyvänä vastapainona kaupungin hälinälle.”

3 yllättävää asiaa Emil Soravuosta

→ On kotirokkitähti, joka soittelee kitarallaan muun muassa AC/DC:tä ja Red Hot Chili Peppersiä.
→ Ei niuhota herkkujen suhteen ja ajattelee, että huippu-urheilijan kulutuksella voi syödä karkkia, sipsiä tai jäätelöä arkenakin.
→ On auton ratissa Hannu Hanhi, joka löytää ruuhka-aikanakin Helsingistä parkkipaikan – yleensä vielä paalupaikalta.