Liitesivut: Loppuvuoden ohjelmatarjontaa varttuneemmille helsinkiläisille

Helsingin kaupunki tarjoaa asukkailleen monipuolisesti erilaista ja vaihtelevaa ohjelmaa. Olemme koonneet tähän mm. ideoita ja vinkkejä maksuttomiin palveluihin Helsingin 37 kirjastossa, tietoa kulttuurikeskuksista, Helsinki väreissä -kirjan esittelyn ja tietoa Liikuntaluurista, kätevästä infopuhelimesta.

Tunnelmallista loppuvuotta kaupunkirientojen parissa

5 x parhaat kirjastovinkit

  1. Järjestä treffit tai taidenäyttely. Kirjasto on mainio tapaamispaikka. Tule kirjastoon kahvittelemaan ja kohtaamaan ystäviä. Kirjaston tiloissa voit myös järjestää kokouksen tai pitää vaikkapa taidenäyttelyn.
  2. Osallistu lukupiiriin. Dekkareita, tietokirjoja tai nykykirjallisuutta – lukupiireihin voi osallistua kuka tahansa kirjallisuudesta kiinnostunut, aloittelija tai himolukija. Kaikki kirjaston lukupiirit löydät osoitteesta helmet.fi/lukupiiri
  3. Ota digilaitteet haltuun. Tarvitsetko apua erilaisten laitteiden, ohjelmien tai verkkopalveluiden käytössä? Maksuton digituki on apunasi. Kysy lisää lähikirjastostasi.
  4. Lainaa lautapeli, kahvakuula tai ukulele. Kirjat ja lehdet eivät ole ainoita asioita, joita kirjastokortilla voi lainata. Peli- ja esinekokoelmaa voi selata Helmet-sivustolla sekä tutkia paikan päällä kirjastoissa.
  5. Kysy kirjastonhoitajalta Kirjastonhoitaja tietää kaiken. Tai jos ei tiedä, niin auttaa tiedon etsimisessä. Hän tunnistaa lapsuutesi lempikirjan, opastaa palveluissa ja suosittelee luettavaa. Tule kirjastoon tai kysy kirjastonhoitajalta verkossa osoitteessa kirjastot.fi/kysy

Tervetuloa kirjastoon! Aukioloajat ja yhteystiedot on koottu osoitteeseen helmet.fi/kirjastot

Kulttuurikeskusten moninainen ohjelmatarjonta

Helsingin kulttuurikeskukset tarjoavat monipuolista ohjelmaa ikäihmisille keppijumpasta keikkoihin ja näyttelyihin. Näihin eläväisiin kohtaamispaikkoihin on helppo tulla julkisilla kulkuneuvoilla. Lippujen hinnat ovat edulliset, ja tarjolla on myös paljon maksutonta ohjelmaa. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

HYVÄN TUULEN HETKET. Muusikko Mari Kätkä laulattaa ja kuvittaja Sari Airola kuvittaa rakastetuimpia yhteislauluja tarinallisiksi kuviksi. Kanneltalo, keskiviikkoisin 13.30. Tapahtuma on maksuton.

ITSENÄISYYSPÄIVÄN RUNOKONSERTTI: NÄIN UNTA KESÄSTÄ KERRAN. Seela Sellan tulkitsemia Eino Leinon kuolemattomia runoja sekä Heikki Sarmannon ja Olli Virtaperkon loistavasti suomalaisuutta ilmentävää musiikkia. Vuotalo 6.12. klo 15. Liput: lippu.fi

Tutustu ohjelmistoon: tapahtumat.hel.fi

Pääsivätkö Seniorisäpinöiden tai venyttelyjumppien aikataulut unohtumaan? Ei hätää

Liikuntaluuri on liikunnan infopuhelin, johon soittamalla saat tietoa Helsingin ohjatuista liikuntapalveluista ja muista liikuntamahdollisuuksista. Puheluun vastaa kaupungin liikunnanohjaaja.

Helsingin liikuntapalvelut on avannut puhelinpalvelun, Liikuntaluurin, joka tarjoaa kaupunkilaisille tietoa ja tukea sekä kannustusta liikkumismahdollisuuksiin liittyen. Palvelu on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille, jotka haluavat saada asiantuntijan apua mieltä askarruttaviin liikkumiseen liittyviin kysymyksiin ja vinkkejä liikkumisen lisäämiseen. Liikuntaluurin avulla kaupunkilaiset voivat löytää entistä paremmin liikuntapalveluiden pariin ja lähteä myös omatoimisesti liikkeelle. Neuvonta keskittyy liikuntaan ja liikkumiseen. Sairauksiin tai ravitsemukseen liittyvissä kysymyksissä käännythän terveydenhuollon puoleen.

Liikuntaluurissa vastataan maanantaista torstaihin klo 13–15. Liikuntaluurin numero on 09 310 32 623.
Puhelusta veloitetaan vain normaali puhelumaksu oman operaattorisopimuksen mukaisesti. Kuulemisiin! Liikuntaluurin nettisivu: helsinkiliikkuu.fi/liikuntaluuri

Ennennäkemättömiä värivalokuvia 1950–1970-lukujen Helsingistä

Kaupunginmuseon uutuuskirja tarjoaa kiehtovan aikamatkan menneiden vuosikymmenten Helsinkiin.

Helsingin kaupunginmuseon perusta on sen yli sata vuotta vanhassa kuvakokoelmassa. Kaupungin menneisyyttä ja nykypäivää tallentavaan kokoelmaan on kertynyt yli miljoona mustavalko- ja värikuvaa. Helsinki väreissä – värivalokuvia 1950–1970-luvuilta on museon ensimmäinen valokuvakirja, jonka sisältö on kokonaan valikoitu museon värikuvien helmistä.

Tutkija Satu Savian toimittaman kirjan kuvat kertovat ohikiitävistä hetkistä vilkkailla kaduilla, vanhojen puutalojen pihapiireissä ja uutuuttaan hohtavien lähiöiden maisemissa. Vapun ilmapallot, Kauppatorin hedelmät ja mainosten öiset neonvalot hehkuvat väreissä nostalgisissa Helsinkikuvissa.

Valokuvissa näkyy paljon kadonnutta, mutta myös meidän aikaamme säilynyttä kaupunkimaisemaa. Helsinki väreissä – värivalokuvia 1950–1970-luvuilta on nyt saatavilla kirjastoista. Kirja on myynnissä Helsingin kaupunginmuseossa, Hakasalmen huvilassa ja Ratikkamuseossa. Voit tutustua kuviin myös verkossa: helsinkikuvia.fi

Koe pehmeää taidetta Helsingin taidemuseossa

Pehmo esittelee nykytaiteen töitä, joiden tekotavoissa yhdistyvät käsityötekniikat ja pehmeät materiaalit.

Pehmo-niminen näyttely kokoaa yhteen teoksia helsinkiläisten omista taidekokoelmista. Käsin kudottuihin, neulottuihin, kirjailtuihin tai virkattuihin esineisiin yhdistyy tuttuuden, ajattomuuden ja perinteen tuntu. Ne huokuvat jatkuvuutta ja ovat omiaan vahvistamaan yhteenkuuluvuuden tunteita.

Näyttely haastaa pehmeyteen ja käsitöihin liittyviä stereotypioita ja esittelee nykytaiteen monenkirjavat tavat hyödyntää materiaalisuuden eri ulottuvuuksia.

Koe Pehmo 16.4.2023 asti HAMissa. Lue lisää: hamhelsinki.fi