Hauskuuksia horisontissa!

Julkaistu 3.6.2021

KESÄLLÄ Helsingissä on tarjolla ihan uusia merellisiä elämyksiä. Esimerkiksi Rastilan uimarannan tuntumaan tulee vesipuisto, jossa kiipeillään ja tasapainoillaan kelluvalla radalla.

”Vaikka hauskanpito on pääasia, saa samalla liikuntaa. Radan yli 20 estettä sopivat yhtä lailla lapsille kuin aikuisille, mutta alle 10-vuotiailla pitää olla huoltaja mukana. Pääsemme avaamaan Lappis Vesipuisto Rastilan todennäköiseti juhannuksen jälkeen, kun pukuhuonetilat valmistuvat”, kertoo Harri Rautava Suomen Vesipuistot Oy:stä.

Kävijöitä odotetaan kesäkaudeksi 2 000–5 000. Toimintaa on tarkoitus jatkaa ainakin syyskuun loppuun.

”Oli mukava yhteensattuma, että nuoret toivoivat kaupungin osallistuvassa budjetoinnissa tällaista paikkaa Itä-Helsinkiin, joten kysyntää riittänee. Nuoria tulee myös meille töihin kaupungin kesäsetelillä. Pystymme pidentämään kautta ja helpottamaan kylmiä päiviä vuokrattavilla märkäpuvuilla. Huolehdimme turvallisuudesta monilla tavoilla kelluttavista liiveistä valvojiin.”

TAITEESTAKIN voi nauttia merellisessä ympäristössä, kun Helsinki Biennaali tuo Vallisaareen Suomesta ja maailmalta 40 kuvataiteen huipun töitä 12.6.–26.9.

Merellistä Helsinkiä kehittävä projektipäällikkö Minttu Perttula kaupunginkansliasta pitää Helsinki Biennaalia kansainvälisestikin merkittävänä tapahtumana.

”Biennaali on ilman muuta kesän kohokohta, ja Vallisaari on hieno kohde jo itsessään. Sinne pääsee Kauppatorilta ja Hakaniemestä. Kannustan vierailemaan myös Vartiosaaressa ja Vasikkasaaressa, joka ovat nyt toista kesää auki. Liikennöinti Vartiosaareen jatkuu sähkökäyttöisellä aluksella. Vasikkasaaressa on ilmainen vieraslaituri. Isosaaressa voi majoittua esimerkiksi persoonallisissa Nolla-mökeissä.”

UUTUUKSISTA Perttula nostaa esiin ekovuokramökit, joita Majamaja on rakentanut Laajasaloon Vuorilahdenniemeen. Mökit muun muassa hyödyntävät aurinkoenergiaa ja puhdistavat käytetyn veden. Uutta on sekin, että Kruunuvuorenrannasta pääsee suoraan saaristoon risteilylle esimerkiksi Jt-Linen kyydissä.

Uudenkarhea on myös kaupungin luoma Itä-Helsingin rantareitti, jonka varrelle tulee monenlaisia palveluja. Esimerkiksi Natura Viva avaa kesällä Kivinokan venesataman itäreunaan vesiurheiluvälinepisteen. Välineitä voi vuokrata erilaisilla sopimuksilla. Yrityksellä on jo tarjolla Vuosaaren melontakeskuksessa muun muassa kanootteja, soutuveneitä ja SUP-lautoja.

Moottori- ja purjeveneily onnistuu esimerkiksi Skipperin avulla, jonka vuokravenekirjo on laaja. Skipperin kaupunkisoutuveneitä saa käyttöön muun muassa Töölönlahdella, Aurinkolahden uimarannalla ja Tervasaaressa 35 euron kausihintaan.

Lisätietoa: palvelukartta.hel.fi, hel.fi/vapaa-aika, lappis.fi, majamaja.com, naturaviva.fi, skipperi.fi