Kutsuu kesäkatu kuuma - lue, mistä löydät kesäkadut, kahvilat ja toriterassit

Kesäkatuja, pieniä toriterasseja ja nuorten pyörittämiä kesäkahviloita. Tätä kaikkea on pian luvassa!

Kaartinkaupungissa on avoinna kesäkatuja ajalla 3.6.–31.8. Avajaisohjelmaa järjestetään lauantaina 4.6., ja on ohjelmaa tarjolla myöhemminkin.

Kesäkatujen avulla parannetaan katujen viihtyisyyttä, houkuttelevuutta ja palvelukirjoa. Kaduille lisätään esimerkiksi ravintoloiden terasseja, puisia istuskelualueita, pyörätelineitä ja leikkipaikkoja.
Myös vehreyttä, taidetta ja kulttuuria on luvassa.

Korkeavuorenkadulle tulee kaksisuuntainen pihakatu välille Pieni Roobertinkatu–Ullanlinnankatu.
Lisäksi viime vuoden tapaan Esplanadilta etelään on yksisuuntainen pihakatu Rikhardinkadulle asti. Katu jatkuu kaksisuuntaisena pihakatuna Kasarmitorin luoteiskulmaan.

Designmuseon edustan aukiota laajennetaan Korkeavuorenkadulle, joten Korkeavuorenkadulla on ajo kielletty välillä Merimiehenkatu–Punanotkonkatu. Pienelle Roobertinkadulle tulee kävelykatu, jolla on sallittu huoltoajo.

Erottajankadulla on pois käytöstä yksi kaista. Samoin suljettuna on yksi kääntyvä kaista Uudenmaankadulta Erottajankadulle ja Mannerheimintielle. Järjestelyillä taataan kesäkatujen jalankulkijoiden ja terassilla istuvien turvallisuus.

Kesäkatujen purkutyöt aloitetaan 31.8. ja normaalit liikennejärjestelyt tulevat voimaan 6.9. alkaen.

→ Lisätietoa: hel.fi/keskusta

Suuren sijaan tulee pienempiä terasseja

Helsinkiin saadaan kesällä yhden jättiterassin sijaan useita pienempiä toriterasseja. Esimerkiksi Töölön torille ja Havis Amandan aukiolle pystyttävät terassit lähialueiden ravintoloitsijat. Hietalahden torille tulee Hietalahden kauppahallin ravintoloitsijoiden pyörittämä ravintolakeidas, ja kirppistoimintakin jatkuu alueella.
→ Lisätiedot: toriterassit.hel.fi

Kahvila á la nuoret

Persoonalliset nuorten pyörittämät kesäkahvilat avautuvat pääsääntöisesti 6. kesäkuuta. Esimerkiksi Kumpulan koulukasvitarhalla on avoinna Café Raparperimeri ja Pihlajamäen nuorisopuistossa Kahvila Linnunpesä. Nuorten ekokahvilaa pidetään Vartiosaaren Saarigalleriassa ja Kahvila Kilikuppilaa Fallkullan kotieläintilan mailla. Tarjolla on pienpaahtimokahvia sekä suolaisia ja makeita herkkuja edulliseen hintaan.

Kesäkahvilat ovat nuorten suunnittelemia ja työllistävät heitä. Toiminnasta vastaa Helsingin kaupungin
nuorisopalvelut. Lisäksi 4H-nuoret pyörittävät kahvilaa kaikille avoimessa Syötävässä puistossa Mustikkamaalla. Puistossa järjestetään myös ilmaista taide -ja luontotoimintaa nuorille.
→ Kahviloiden tarkat tiedot saa sivulta: nuorten.hel.fi/kesakahvilat