Lukijakilpailu 1/2021

Lukijakilpailun kuvassa kohoaa uudisrakennuksia koko kadun mitalla 1950-luvun alussa Helsingissä. Missä päin kaupunkia kuvaaja on ikuistanut tämän katunäkymän?

Vastaukset pyydetään lähettämään 4.5. mennessä sähköpostilla (lukijakilpailu.helsinkilehti@hel.fi) tai postitse (Helsinki-lehti, Lukijakilpailu, PL 1, 00099 Helsingin kaupunki). Mainitsettehan postiosoitteenne, jos haluatte osallistua Helsinki-aiheisen tuotepalkinnon arvontaan.

Vastaus viime kysymykseen

Viimeksi kysyttiin missä päin Helsinkiä sijaitsee Suomen vanhin apteekki, joka perustettiin Viipuriin jo vuonna 1689 ja joka talvisodan rauhanehtojen myötä joutui sieltä lähtemään. Runebergin apteekki Etu-Töölössä jatkaa vanhaa Viipurin Kauppatorin I apteekin perinnettä. Apteekin nykyinen osoite on Runeberginkatu 32.

Kilpailu keräsi ennätysmäärän vastauksia ja monet muistelivat omia apteekkikokemuksiaan.

Ennätysmäisen suuren osallistujajoukon vuoksi oikein vastanneiden joukosta arvottiin kaksi voittajaa: Timo Härmälä ja Katja Kangasniemi-Marrocco. Onnittelut heille! Palkinnot on lähetetty voittajille. Kiitos kaikille osallistujille!

Lukijakilpailun on tuottanut kaupunginarkiston erikoistutkija Martti Helminen.

Lukijan sanoin

Kilpailukuvassa näkyvä Runebergin apteekki (Runeberginkatu 32) toimi aiemmin Ilmarinkadun ja Runeberginkadun kulmassa. Asuin lapsuudessani Runeberginkatu 49:ssä, joten lähellä oli myös Carelia-apteekki Manskun ja Runeberginkadun kulmassa. Kävimme ostamassa molemmista salmiakkia ja Vitol-suklaata. Muistan vieläkin vanhan apteekin tuoksun ja mystisen tunnelman.
Ritva Pesonen